Activiteiten Midsommar Markt

De Midsommar Markt is meer dan een markt om heerlijk overheen te struinen. Verschillende activiteiten worden georganiseerd om jong en oud te vermaken. Het hoogtepunt van de dag is natuurlijk het met elkaar opzetten van de  Midsommarboom. 

De planning van de lezingen en workshops vindt u in het onderstaande schema. Daarnaast hebben wij activiteiten die de gehele dag gedaan kunnen worden. 

– Bloemenkrans maken
Zelf een bloemenkrans maken van groen en verschillende bloemen van het seizoen. Het is ook mogelijk om zelfgemaakte papieren bloemen toe te voegen. 

– Boogschieten
Handboogvereniging Noorderpijl biedt boogschieten aan vanaf de leeftijd van 4 jaar. Je kan al instructie krijgen en pijlen schieten voor 2,- per persoon.

– Fotobooth
Wil jij graag op de foto als Eland of je even een Scandinavische dame wanen? Neem dan een leuk kiekje bij onze banner!

– Zweeds paardje verven
Bij onze knutselhoek heb je de mogelijkheid om een leuk Zweeds paardje te verven of een ander figuur. Leuk voor jong en oud!

– Handraaimolen De Groene Draack
Neerlandsch enige authentieke handaangedreven carrousel. De jonge bezoekers kunnen voor 2,- een rondje draaien in deze geweldige draaimolen. Wie wil dat nou niet?

Deelnemen aan een proefles, workshop of lezing? Schrijf je in en verzeker een plekje!

 

  Welkom bij Carolina’s Slöjd! Ik ben een lepelsnijder uit Utrecht. Mijn inspiratie komt van het Zweedse woord hemslöjd. Dat betekent zoiets als thuisgemaakt. Het is een zelfvoorzienende traditie die gaat over het maken van mooie gebruiksvoorwerpen van materialen uit je eigen omgeving.

  Houten botermesjes zijn een feestje op je kaasplankje, tapas-uitstalling en uiteraard ook in je botervloot. Behalve dat ze heel functioneel zijn en er leuk uitzien, zijn ze ook een perfecte kennismaking met vershoutbewerking, Ze zijn vrij makkelijk en snel te maken, maar je leert er toch heel veel van. Over het hout als materiaal en het gebruik van bijl en mes om ze mooi in vorm te krijgen. Deze workshop is heel geschikt voor beginners, maar ook voor iedereen die meteen al iets leuks wil maken om mee naar huis te nemen.

  De kosten voor de workshop zijn 25 euro per persoon en deelname is mogelijk vanaf 18 jaar.

  Meer weten over Carolina’s Slöjd>>

  Het SVIN verzorgt taalcursussen Deens, Noors, Zweeds, Fins en IJslands. Naast de cursussen bij ons op locatie in Groningen bieden we de groepscursussen en cursussen op maat in heel Nederland en online via Microsoft Teams aan. Het SVIN verzorgt ook (beëdigde) vertalingen in en uit het Nederlands, Engels, Duits, Deens, Noors, Zweeds, Fins en IJslands.
  Meer lezen over S.V.I.NN >>

  Gerrit Jan Zwier studeerde geografie en antropologie. Als auteur en reisjournalist is hij gespecialiseerd in noordelijke gebieden. Het noordelijk gevoel verhalen over het Hoge Noorden, te beginnen bij de Waddeneilanden. In de omnibus Noordwaarts zijn drie Scandinavische reisboeken gebundeld. Deze maand verscheen Boom in een winters bos, over het romantische noorden.

  Handboogvereniging Noorder Pijl is in 1982 opgericht, met als doel de handboogsport in Noord Nederland te bevorderen. Sinds 2002 zijn onze kern-locaties het Groningse Leek, waar we in Sportcentrum Leek trainen en het Drentse Roden, waar de veldtrainingen plaats vinden. Onze leden wonen in een wijde omgeving van deze plaatsen. Bij onze vereniging staat het plezier in het boogschieten voorop. De uitrustingen waarmee geschoten wordt lopen uiteen van historische houten bogen en pijlen tot de modernste materialen.

  Meer weten over Noorderpijl>>

  Handdraaimolen de Groene Draack. Het rinkelen van de kettingen, het gepiep van het rad; ambachtelijke handdraaimolen “Groene Draack” neemt je mee terug naar het jaar 1919. Haar donkergroene kleur en eenvoudige uiterlijk zorgen dat ze op elk feest thuis is. Een attractie voor jong en oud! Natuurlijk fantastisch voor kinderen, maar de Groene Draack kan ook met gemak het gewicht van acht volwassen kerels aan. Meer weten over De Groene Draack>>